Over Geeske

DSC01637.JPG

Geeske Boersma

Keramiek, Schilderijen, Raku stoken.

Ik ben Geeske Boersma en woon sinds 1971 in Nieuw Bergen.Altijd al ben ik creatief bezig.In de zorg gewerkt als activiteitenbegeleidster.

In 2003 ben ik naar de academie te Arendonk gegaan,welke ik succesvol heb afgemaakt. Als discipline heb ik schilderen gekozen. Sinds 3 jaar ben ik weer gaan keramieken. Welk ik bijna 50 jaar niet meer had gedaan.Gelukkig had ik de oven 50 jaar bewaard.

 

En voila, dat kwam even goed uit. Maar vrij snel daarna heb ik een Raku oven aangeschaft en dat is dan ook een grote passie geworden. Vooral in de winter als het koud is, is het geweldig om te doen.De verschillende temperaturen hebben veel invloed op het eindresultaat. Maar….er valt natuurlijk veel te sturen.

 

Door het veel te doen krijg je dan ook mooie resultaten.Sinds ik Raku stook werk ik aan een project . De vervuiling van de zeeën. o.a. de grote hoeveelheden plastic . Sinds een jaar maak ik ook allerlei fantasie insecten volledig van keramiek en edelstaal.

 

Ook combineer ik mijn werkstukken vaak met mozaïek. Steeds weer op zoek naar nieuwe ideeën, dat is wat ik aan creativiteit zo leuk vind.

Heel leuk vind ik het als jullie komen kijken en ik dan het een en ander kan toelichten, Tot ziens.

.